https://prodajem.blloxo.com – Stranica sa ciljem ostvarivanja privatne kupo-prodaje.

Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni prilikom dolaska na stranicu PM sa url https://prodajem.blloxo.com., prilikom vašeg razgovora i dopisivanja, tijekom rješavanja prigovora ili problema, procesu kupnje, kreiranja korisničkog profila i registracije Kupca te pri procesu registracije Korisnika, primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama ili prilikom prijave Korisnika na primanje prilagođenih obavijesti o novim ponudama i akcijama … Također, ova Izjava se odnosi na druge procese obrade koji su posredno i neposredno povezani sa vašim posjetom ove web stranice, odnosno s vašom kupnjom i pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU.

Posjetom i nastavljanjem korištenja prodajem.blloxo.com razumije se da ste pročitali sve navedeno u ovoj Izjavi, da ste svemu u cjelosti razumjeli i sa navedenim se slažete bez inimaka. U suprutnom, molim vas da napustite ovu web stranicu, te da dalje ne pristupate i ne koristite web stranicu prodajem.blloxo.com.

Kupci i Korisnici usluga i proizvoda često koriste internetske i mobilne usluge pri čemu je neizbježno generiranje i obrada tehničkih podataka kako bi vam pružili sadržaj koji od nas očekujete i kako bi se isti mogao prikazati na vašem uređaju.

Vaše osobne podatke Kupca prikupljaju se i obrađuju u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, kako bih svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodila navikama i potrebama Kupaca. 

Prikuplju se i obrađuju osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu podrške, slanja obavijesti, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete ponuđenih i dostupnih usluga. 

Podaci o aktivnostima mogu uključivati:

– pojmove koje tražite

– videozapise koje gledate

– prikaze sadržaja i oglasa te interakciju 

– podaci o glasovnoj i audio aktivnosti prilikom upotrebe audio značajki

– aktivnosti kupnje

– osobe s kojima komunicirate putem web stranice i dijelite sadržaj

– aktivnosti na web-lokacijama i u aplikacijama treće strane koje upotrebljavaju naše usluge

-povijest pregledavanja u Chrome-u koju ste sinkronizirali sa svojim Google računom

-podatke o vašoj lokaciji ( GPS-a, IP adresa, podataka senzora na uređaju … )

-ostalo

 

S obzirom na navedeno, a da ne koristim alate i usluge i društvenih mreža koje ne posluju na području Europske unije dužna sam vas obavijestiti kako te treće strane koje upravljaju društvenim mrežama mogu prenijeti vaše podatke iz drugih zemalja gdje se isti dijele s obavještajnim službama sukladno propisima koji su na snazi u tim zemljama.

 

Uz sve navedene svrhe, moram vas obavijestiti da je moguće da vaše podatke budu korišteni i u svrhu stvaranja određenih ciljanih skupina Kupaca odnosno Korisnika analiziranjem podataka o korištenju i ponašanju Kupaca i Korisnika.

Uvjerim li se kako su takvi podaci preneseni bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ću takve podatke koliko budem mogla i bez odgađanja, iako se suzdržavam sve odgovornosti i posljedica.

prodajem.blloxo.com neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u niže navedenim slučajevima i situacijama kada to usluge, funkcije i pozitivni propisi zahtijevaju

  1. Pružatelji financijskih usluga za uplate
  2. Pružatelji financijskih usluga za online uplate
  3. Pružatelji HP (Hrvatske Pošte) i drugih sličnih usluga za dostave
  4. Pružatelji internetskih usluga (npr. statistički aalizatori i neophodno uključene nadogradnje zbog rada a funkcije web-a, alata, sustava, i slično)
  5. Usluge koje se pružaju na web-lokacijama trećih strana, primjerice usluge oglašavanja i statistike (npr.: Google).
  6. Ostali ne specifizirani pružitelji usluga i produkta
  7. Pravnim subjektima radi pružanja pravnih usluga koje su u tijeku, obavljanje revizija itd.
  8. Kada to zahtijeva važeći pozitivni propis RH 

Vlasnik ni administrator prodajem.blloxo.com nije odgovoran za sve načine rada i uvjete rada Korisnika, Kupaca i trećih strana.

 

Procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama i online plaćanja

U trenutku plaćanja na stranici prodajem.blloxo.com, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži se od Kupca podatke za aktivaciju procesa omline plaćanja putem PayPal-a, pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica, obrade osobnih podataka.

U gore navedenu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) mogu biti privremeno pohranjeni kod PayPal-a, koji te podatke pohranjuje u skladu s njihovom certifikacijom i odgovarajućim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „PayPal“.  prodajem.blloxo.com ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osjetljive osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica, tako da pozoravam Kupca da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.  

 


Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bismo provjerili koristite li ga. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali biste izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika s web-stranice.

 

Kolačići

Ako kupujete, krerirate račun korisnika i/ili napišete komentar na web-stranici, možete odabrati spremanje imena, adrese e-pošte i web-stranice u kolačiće. To vam olakšava ponovno pristupanje i komentiranje, da ne morate ponovno unositi te iste informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako posjetite PM stranicu za prijavu, postavit će se privremeni kolačić kako bi se utvrdilo prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Općenito, kada se prijavite, postavit će se nekoliko kolačića kako bi se sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave bit će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istječe nakon jednog dana.

 

Sadržaj i treće strane

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u poruku e-pošte za ponovno postavljanje.

 

Koliko dugo se čuvaju vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da sistem može automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih drži na čekanju za odobrenje.

 

Koja prava imate nad svojim podacima

Za korisnike koji se registriraju na ovoj web-stranici prodajem.blloxo.com (ako ih ima), također se pohranjuju osobni podaci koji navedu u njihovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Ukoliko imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje sistem ima o vama, uključujući sve podatke koje ste sami dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje sistem zadržao o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje sam obavezna držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

 

 


Ovu Izjava može se izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na stranici prodajem.blloxo.com. Zato pozivam Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu na kojoj će biti pročitati nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. 

Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na stranici prodajem.blloxo.com.